23 rujna 2009

Mjerenje penisa

Zašto i kako mjeriti?
Kako biste postigli neki cilj, prvo morate utvrditi koja vam je početna pozicija. Kad jednom izmjerite penis, potrebno je pokušati odrediti si neke ciljeve. Budući se u PE svijetu koriste inči, a ne centimetri, stavili smo vam sa strane konverter dok se sami postepeno ne priviknete na razliku. Postoje dvije tehnike mjerenja dužine: NBP i BP.

NBP ili None-Bone-Pressed tehnika mjerenja je ona koju većina ljudi prakticira kada znatiželjno želi otkriti svoju veličinu. Mjeri se tako da se stavi ravnalo pokraj penisa u erekciji, te se mjeri duljina od dijela kada penis počne „viriti“ iz zdjelice, do vrha glavića. Ova tehnika, s čisto vizualne strane je najtočnija i najrealnija, ali je vrlo neprecizna za praćenje rasta. Primjerice, ukoliko se udebljate za vrijeme praćenja rezultata, možete imati dojam da ste izgubili par milimetara ili čak centimetara penisa.

BP ili Bone-Pressed metoda je univerzalna metoda za mjerenje u PE svijetu jer je najpreciznija i najtočnija za praćenje rasta penisa. Jednostavno uzmite ravnalo i stavite s gornje strane penisa u erekciji. Donji dio ravnala pritisnite uz pubičnu kost te od tog dijela do vrha penisa izmjerite svoju dužinu. Ovo je metoda koju preporučamo PE-erima zbog praktičnosti.

Mjerenje opsega je nešto kompliciranije. Izmjeriti će te tako da uzmete komad konca do 20cm (teško da će vam više trebati), te omotate taj konac oko dijela koji želite izmjeriti. Na dijelu gdje se konci preklapaju uhvatite prstima, te tu dužinu razvucite uz ravnalo. Budući je opseg jednog penisa obično različit na različitim dijelovima, bilo bi dobro da pri mjerenju opsega uzmete mjeru u korijenu penisa, u sredini penisa i ispod glavića, te zatim izračunate prosjek tih triju vrijednosti.

Preporučamo ne mjeriti prečesto niti prerijetko. 1-2 puta mjesečno bit će dovoljno često da možete primijetiti u kojim koracima PE-a ste najviše dobivali, a opet dovoljno rijetko da možete nakon svakog mjerenja uočit barem nekakvu razliku.


Dužina vs. Opseg
Riješimo prvo jednu stvar: je li ženama veličina bitna? Dakako da je! Je li im bitnija od dobre osobnosti, smisla za humor, nježnosti, samopouzdanja, inteligencije, dobrog izgleda ili novca? Najčešće nije. No, definitivno ima bitnu ulogu u seksualnom životu. Jedna zanimljiva pojava se naime pojavljuje u našem društvu - obično pri komentiranju veličine, ističe se dužina i potpuno zanemaruje debljina penisa. Ipak, sudeći po izjavama iskusnijih žena, debljina ima daleko veću ulogu u seksu nego dužina.

Naša teorija zašto je to tako je zato što je „takmičenje u veličini“ isključivo muški sport. Mi muški smo skloni isticati, natjecati se i trljati u facu drugim muškarcima svoje androgene atribute. U takvom takmičenju, malo je onih dovoljno inteligentnih koji bi mogli sami nadoći na to kako izmjeriti opseg penisa, te je dužina vjerojatno zato postala jednostavnija za natjecanje.

No jeste li se ikada zapitali koliko je zapravo prosječna vagina duboka? Čak i nakon dosta predigre, penetracije, rastezanja i svega ostalog, obično ništa puno više od prosječno dugačkoga penisa ne može ući do kraja čak ni dubljih vagina.

Štoviše, predugački penisi mogu ozbiljno ozlijediti ženu. Primjerice, ukoliko dugački penis uđe naglo i duboko u vaginu, može udariti u cerviks, te isti tren brutalno prekinuti seksualni odnos - vjeruje se da bol koju žena osjeti pri udarcu penisa u cerviks je ekvivalentna boli koju osjeti muškarac nakon primanja tupog udarca u jaja. Ipak, dobre strane dužeg penisa su: omogućavanje korištenja određenih poza u seksu, veći „zalet“ (dakle veći užitak), te estetička ljepota (ili bolje rečeno: u modi je).

S druge strane, tu je ona stalno zanemarivana debljina penisa. Razmislimo malo: ako su osjetilni živci u vagini raspoređeni na rubovima s unutarnje strane, nije li logičnije da bi deblji penis vršio jači pritisak na te živce i time i ženi i muškarcu stvorio veći užitak za vrijeme seksualnog odnosa? Ako tu jednostavnu činjenicu uzmemo u obzir, lako dolazimo do zaključka kako je debljina penisa znatno bitnija od dužine.

Naravno, tu su i negativne strane debljine penisa: što je veća debljina, to je potrebnija dulja predigra prije same penetracije kako bi se spriječile seksualne mikro-ozljede u žene. Nadalje, kod žena koje su djevice, bol je posebno jaka ako im je prvi put s muškarcem koji je obdaren debljinom. U slučajevima ekstremnih debljina, muškarci fizički ne mogu ući u vaginu.

Uzimajući sve ovo u obzir, konsenzus među PE-erima je da je idealni penis maksimalne veličine od 8x6 (inča). Stoga, to je i tipično krajnji cilj gotovo svakog PE-era. Sve iznad toga se smatra pretjeranim i, seksualno gledajući, izrazito kontraproduktivnim.

1 komentar:

Anonimno kaže...

Možemo li znat ukoliko ste vi osobno koristili ove metode za rastezanje penisa, kakvi su vam bili rezultati?