23 rujna 2009

Topli oblog

Zašto je NUŽAN?
Kao što ćete moći vidjeti u kasnijim poglavljima (Stretching, Jelqing) na početku i kraju svake PE vježbe ćemo insistirati da dobro zagrijete penis na višu temperaturu, te ako je potrebno što bolje održavate tu temperaturu tokom rađenja vježbi. Razloga su dva: zagrijavanjem smanjujete šansu od ozljede na sam minimum, te se pokazalo da ljudi koji obavezno unutar rutine više puta nanose tople obloge imaju veće i brže dobitke.

Tokom svoje PE karijere, radit će te jednu ili više od navedenih stvari svome penisu: navlačiti ga, cupkati, masirati, savijati, izvijati, vješati utege s njega, gurati krv kroz vene, arterije i spužvasto tkivo, zaustavljati krvotok, povećavati krvni tlak na ogromne razmjere i svakakve ostale „grozote“.

Kako bi penis mogao sve to podnijeti, morate mu što bolje uvjete omogućiti. Zagrijavanjem, žile u penisu se opuštaju i rastežu, a tkivo postane elastičnije i manje sklono pucanju. U takvim uvjetima, PE vježbe postanu nemjerljivo sigurnije i efikasnije.

Razlog zašto je zagrijavanje penisa nakon vježbe bitno je nešto kompliciraniji. Znate li kad bi vas netko udario u jaja ili bi izašli iz hladnije vode da bi vam se uvijek penis „uvukao“ sam u sebe i izgledao smežuran kao suha šljiva? Razlog tome, vjeruje se, je kako bi pri ozljedi penisa ili hladnoći se on primakao u „bolje uvjete“ -- bliže izvoru tjelesne topline -- te tako brže regenerirao i/ili se brže zagrijao na idealniju temperaturu.

Ukoliko ste pobornik teorije o regeneraciji tkiva (više u nadolazećem poglavlju „Anatomija i fiziologija penisa“), borit ćete se maksimalno protiv tog „kornjačinog efekta“ (asocijacija na uvlačenje kornjače u svoj oklop) jer će on natjerati da se mikrooštećenja nastala vježbanjem regeneriraju u „skraćenom stanju“ i tako uzrokovati kontraefekt i možda vam čak i smanjiti penis.

Ukoliko ste pobornik teorije o plastičnoj deformaciji, kornjačin efekt vas neće toliko uplašiti, već ćete htjeti zadržati penis što duže u PWPP (post-workout-prolongued-penis) fazi. Kako god okrenete, jednako je bitno zagrijavati penis i prije i poslije svakog PE vježbanja. Bitno je naglasiti da mnogi iskusni PE-eri tvrde da je tajna njihovih dobitaka u dosljednom i efikasnom zagrijavanju. Idealno bi bilo zagrijati penis na temperaturu od 40-42°C.


Načini
Postoji beskonačno mnogo načina kako zagrijati penis, no veći dio je opasan ili nepraktičan. Najbitnija stvar koju trebate znati kada birate sredstvo zagrijavanja je da izaberete nešto što vam neće previše zagrijati testise. Često zagrijavanje testisa na visoke temperature može uzrokovati smanjenje plodnosti. Ovisno o praktičnosti, svaki PE-er bira vlastitu metodu toplog obloga. Reda radi navest ćemo par popularnijih načina:

1) Topla voda
Uzmite neku čašu ili usku šalicu, dovoljno duboku da možete penis gurnuti do dna. Zagrijavati će te penis tako da natočite skoro do vrha toplom vodom, te ga stavite unutra i prislonite čašu uz tijelo kako voda ne bi iscurila. Pazite da ne gurnete testise u vodu. Ukoliko teško tolerirate veće temperature nemojte odmah vruću vodu staviti, već postupno koristite sve topliju i topliju vodu. Loša strana ovog načina je jedino što zbog potrebe za čestim mijenjanjem vode (oko svakih 30 sekundi) treba duplo duže kako biste pošteno zagrijali penis.

2) Topli ručnik
Ako imate radijator ili nekakvu grijalicu pokraj mjesta gdje radite PE, možete ju upaliti i na nju posložiti 2 mala ručnika. Nakon što se zagriju, uzmite jedan ručnik i smotajte ga (u više slojeva) oko penisa. Držite tako 30 sekundi, te taj ručnik vratite na radijator, i dok se ne zagrije ponovo, stavite drugi ručnik. Loša strana je što zbog nedostatka vlažnosti, penis se vrlo brzo ohladi. Obično je potrebno između svake serije vježbi ponovo omotati ručnik.

3) Čarapa s rižom
Napunite tanju čarapu rižom, zavežite gornji kraj tako da riža ne može ispast i stavite u mikrovalnu. Morati ćete dosta eksperimentirati s grijanjem riže kako bi postigli optimalnu temperaturu za PE, no ovaj način je daleko najpraktičniji jer riža ostane topla dulje vremena. Takvu čarapu smotajte oko baze penisa.

4) Masturbacija
Ovaj način nikako ne preporučamo jer nije dobra zamjena za topli oblog, ali nekim ljudima koji imaju ograničenu količinu privatnosti ili vremena za PE je to jedini izbor. Postignite erekciju i barem 20 minuta intenzivno masturbirajte (ali pod svaku cijenu izbjegnite ejakulaciju). Uspjet ćete koliko-toliko zagrijati penis, te makar nedovoljno, bit će bolje nego da uopće ne zagrijete. Ipak, ukoliko primijenite ovu metodu, pokušajte manji intenzitet vježbi primijeniti.

2 komentara:

Anonimno kaže...

Može li se zagrijavati i raditi vježbe pod toplim tušem ili u kadi?

Mišo 'n Boky kaže...

Ako je voda dovoljno topla, svakako da moze.