23 rujna 2009

Statistike

Veličina i ženska procjena
Još od osnovne škole, često sam čuo svakakve nebuloze od vršnjaka i „starije djece“ o tome kolike penise imaju i koliki bi penisi trebali biti. Najzanimljiviji mi je bio kolega iz razreda u 6. razredu osnovne s govorom koji je držao pred hrpicom učenika (u kojoj sam se igrom slučaja i sam našao):
„… ja sam bio kod doktora i kad mi je izmjerio kurac mi je rekao da je normalno 20cm, a ja da imam čak 25… “.

S mojih tada „neadekvatnih“ i još ne izraslih 12cm, osjećao sam se vrlo iskompleksirano. Komplekse nastale taj dan, kada sam u suzama pred ogledalom stajao s ravnalom u rukama, osjećam još i danas te su većim dijelom izvor svih mojih nesigurnosti i relativno niskog samopoštovanja. Nevjerojatno je što jedno pokvareno lažljivo derle može napraviti naivnom djetetu.

No ima li veze samopoštovanje s veličinom penisa? Ukoliko pitate svoje ravnalo, reći će vam da nema nikakve veze. No ako date nekoj curi/ženi da vizualno procjeni koliko ste veliki, rezultati će vas zapanjiti: nekako će predrasude te cure/žene o vama potpuno poremetiti njenu percepciju, te će vizualna procjena biti sekundarna. Ukoliko ste uspjeli (bilo svjesno ili nesvjesno) stvoriti u njenoj glavi dojam da imate veliki penis, ona će i nakon što ga vidi imati tendenciju percipirat ga kao dosta većega.

Iz nekog razloga, korelacija između muškarčeve arogancije i veličine njegovog penisa je proporcionalna. Veličina penisa je na neki način produžetak našem egu. Iz tog razloga, žene (posebno one seksualno iskusnije) promatranjem ponašanja nekog muškarca podsvjesno stvore predrasudu o veličini njegovog penisa.

Tako će arogantniji, društveniji i općenito otvoreniji muškarci se ženama oko sebe učiniti većima, dok oni stidljiviji, šutljiviji i izoliraniji će se učiniti manjima. Ne čudi stoga što se kod nas sve češće upotrebljava izraz „kurčiti se“.

Iz tog razloga, žene spadaju u skupinu nepouzdanih izvora. Nije loše pokušati tu činjenicu iskoristiti u svoju korist. Ako uspijete promjenom svoga ponašanja stvoriti dojam većeg penisa u glavama ljudi oko vas, može se reći da ste učinili prvi PE korak, jer ste na neki način ipak svoj penis učinili većim, pa makar to bila samo perceptivna varka.


Istraživanja i ankete
Istraživanja o veličini penisa ima mnogo, te se razlikuju u načinu provedbe istraživanja, broju ispitanika i vrsti rezultata. Nažalost, rezultati tih istraživanja u usporedbi su prilično različiti, što ukazuje na veliku raznolikost među penisima ovisno o rasi, dobi, životnom prostoru, genima, tjelesnoj građi, uvjetima odrastanja i još brojnim zasada neotkrivenim čimbenicima.
Evo vam nekoliko primjera takvih istraživanja:

Istraživanje 1:
- 80 amerikanaca
- Kemijski izazvana erekcija i mjerena NBPEL veličina
- Izračunat prosjek dužine: 5.08“

Istraživanje 2:
- 300 američkih studenata
- Mjerenja su rađena za dužinu (NBPEL) i opseg (MSEG)
- Izračunat prosjek dužine: 5.88“
- Izračunat prosjek opsega: 4.97“

Istraživanje 3:
- 3300 talijana, 17-19 godina
- Mjerenja rađena bez erekcije, izmjerena je dužina maksimalno istegnutog penisa (tzv. FSL) -- treba napomenuti da odstupanja od FSL i BPEL su obično minimalna, ali FSL je gotovo uvijek nešto veći
- Izračunat prosjek dužine: 4.92“

Istraživanje 4:
- 271 jordanac
- Mjerenja kao i u prošlom istraživanju -- FSL
- Izračunat prosjek dužine: 5.31“

Istraživanje 5:
- 1500 iranaca, 20-40 godina
- Mjerenje FSL
- Izračunat prosjek dužine: 4.56“

Istraživanje 6:
- 52 grka, 19-38 godina
- Mjerenje FSL
- Izračunat prosjek dužine: 4.8“

Istraživanje 7:
- 301 indijac
- Mjerenja FSL, te je grupa od tih 301 samo njih 93 uspjelo postići erekciju i tako ući u mjerenje
- Izračunat prosjek dužine bijaše: 4.28“ FSL
- Izračunat prosjek dužine podgrupe s erekcijom: 5.12“ NBPEL

Bilo bi također mudro uzeti u obzir i mišljenje žena o tome kakve penise vole. Evo jedne anonimne ankete preuzete sa jednog ženskog foruma: gdje je glas dalo njih 745. Tamo je postavljeno ženama pitanje: „Kakve penise najviše volite?“, te je ponuđeno 7 odgovora. Ovako glase:

5“ – 7.38%
6“ – 23.22%
7“- 35.84%
8“ – 20.40%
9“ – 7.79%
10“ – 1.74%
11“+ - 3.62%

Pouzdanost ove ankete, kao i svake druge, je diskutabilna, ali barem donekle daje uvid prema onom čemu bi svaki PE-er trebao težiti.


Zaključak: Kada je premal, a kada prevelik?
Gledajući ova istraživanja i ankete, te sve ostale prikupljene statističke podatke, možemo doći do zaključaka kada su penisi „preveliki“, „premali“, „prosječni“ ili neka druga međukategorija.

No, dopustite da malo skrenem s teme i pitam: znate li kolika je prosječna masa mozgova svih sisavaca na zemlji? Koliko god možda zanimljiv to bio podatak, on je u krajnjoj liniji potpuno nebitan i ne ukazuje ni na što. Recimo, ribama je centralni živčani sustav relativno nebitan u životu naspram važnosti čovjeku njegovog mozga. Dakle, podatak koji bi nas zanimao treba biti postavljen tako da se tiče uže grupe, bliskije nama (konkretno "kolika je prosječna masa ljudskog mozga?".

Slična stvar je i s penisima. Makar smo uspjeli doći do podatka što je prosjek, što veliko i što malo, na kraju svih krajeva taj podatak ostaje gotovo potpuno beskoristan u životu jednog pojedinca. Veličina penisa, mora se promatrati drugačije.

Recimo, poznato je da crnci imaju prosječno veće penise od bijelaca, a bijelci prosječno veće penise od azijata. Isto tako je poznato da 20godišnjaci imaju prosječno veće penise od 15godišnjaka, ali i od 60godišnjaka. Iz gornjih istraživanja da se i vidjeti da indijci imaju prosječno manje penise od jordanaca. Dakle, želite li imati bolju percepciju o svome penisu i onima oko vas, razmišljajte manje globalno i pokušajte se uspoređivati sa svojom dobnom/rasnom/etničkom/itd. skupinom.

Još jedna bitna stvar za naglasiti je i anatomska građa vagine. Ne zaboravite da penis nije „zastava“ (za mahanje i pokazivanje) već je „alat“. Mršavim, sitnim curama s iznimno plitkim i uskim vaginama je „globalno prosječni“ penis i više nego dovoljan, te sve veće od toga može joj uzrokovati bol, neugodu ili čak ozljede za vrijeme seksa. S druge strane, žene koje su malo krupnije građe, i naročito one koje su nedavno rodile, imaju obično iznimno proširene i vrlo nesenzibilne vagine, te su potrebni veći penisi kako bi im se pružio dovoljan užitak.

Kao što svaki penis nije isti, tako i svaka vagina nije ista, te si vi, kao (budući) PE-eri, masivnim povećanjem penisa suptilno smanjujete broj kompatibilnih partnerica. Uzmite sve ovo u obzir prije nego odlučite donositi odluke o tome je li vam penis trenutno prevelik, premal ili prosječan.

2 komentara:

Anonimno kaže...

http://www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=3073

Evo , tu je stranica sa vjerojatno najdetaljnijom statistikom igdje.

Mišo 'n Boky kaže...

Da, vidio sam to prije par tjedana.

Nisam samo siguran odakle im podaci i koliko su pouzdani.