26 rujna 2009

Stretch tehnika

Što je Stretching i kako se radi?
Stretching ili "vježbe istezanja" su, nakon jelqinga, najzastupljenije i najsigurnije vježbe u PE svijetu. Kako bi se dalo iz samog imena zaključiti, svodi se na jednostavno povlačenje penisa prema van i prvenstveno služi za produljivanje. Bitno je naglasiti da prije nego krenete koristiti Stretching tehniku OBAVEZNO se upoznate s poglavljem: Topli oblog. Bez primjene toplog obloga i prije i poslije Stretchinga, posljedice mogu biti vrlo opasne (Fiziološki pokazatelji).

Makar, barem za razliku od jelqinga, ova vježba neće doprinijeti zdravlju penisa (osim eventualno što će ispraviti deformacije zakrivljenosti), uvjerljivo je najefikasnija PE vježba za početnike. Uz pravilno rađenje i dovoljno pripreme -- nanošenje toplog obloga i rađenje bez erekcije -- ove vježbe možete vjerojatno proći bez ijedne negativne posljedice.

Način rađenja je vrlo jednostavan i ne bi vam trebalo dugo da prilagodite svoju tehniku tako da iznjedrite najbolje rezultate:

1) Za početak, ovu vježbu radite u stojećem položaju.

2) Nanesite dobro topli oblog.

3) OK zahvatom uhvatite penis centimetar-dva ispod glavića -- tako da pritisak ne bude na glaviću. Ukoliko vidite da vam je ruka skliska probajte ili preko neke tkanine uhvatiti ili uz pomoć pudera za djecu. Nemojte prejako stisnuti penis, stisnite samo toliko jako da ne pobjegne iz ruke.

4) Povucite najjače što možete a da ne osjetite nikakvu bol ili neugodu. Isprva će to biti manje sile, ali nakon tjedan-dva priviknuti će se penis na puno jače.

5) Držite tako istegnut penis 30-60 sekundi (ovisno o tome koliko ste iskusni)

6) Lagano otpustite pritisak i vratite ga na mjesto, uzimajući "pauzu" od 15-30 sekundi.

7) Za vrijeme pauze, kako biste uspostavili normalan krvotok uzmite penis i udarite si ga snažno u nogu 10-20 puta (u pravilu, osim ako imate oštre dlake na tom dijelu noge, ne biste nikakvu bol trebali osjetit)

Ovo se računa kao "1 Stretch".


Vrste Stretchinga
Makar postoji 10tak vrsta Stretchinga (minimalno), za početnike preporučamo samo 3:
- SD (Straight Down = ravno prema dolje)
- SO (Straight Out = ravno prema van)
- SU (Straight Up = ravno prema gore)
Tokom jedne početničke serije Stretchinga, predlažemo da napravite barem po 5 puta svaku od te tri vrste.

SD Stretch se radi tako da povučete vertikalno prema dolje penis.
SU Stretch se radi tako da povučete gore prema pupku.
SO Stretch se radi tako da povučete u horizontalnom smjeru prema van.


Koliko, koliko često i zašto?
Anatomski gledajući, redovitim rađenjem stretchinga trajno (ovo "trajno" uzmite s rezervom, jer ako prestanete raditi, velika šansa da će vam se vratiti na staro) rastežete CC, CS, žile, uretru, tuniku itd. u penisu i time ga činite dužim (nije zasada jasno radi li se o "rastu" ili " istezanju" tkiva). Još jednom napominjemo: kako bi sigurno radili stretching, najbitnije su dvije stvari: topli oblog i ne imati erekciju.

Kvalitetan topli oblog u slučaju Stretchinga je puno bitniji nego kod Jelqinga, jer se za vrijeme Jelqinga penis pasivno grije, a za vrijeme stretchinga se konstantno hladi. Osim toga, ukoliko ne zagrijete dovoljno penis, stretching će vam biti iznimno bolan i neugodan, te ne samo da će te biti izloženi ozljedama zbog pucanja tkiva ili žila, nego će te i biti ograničeni na slabije intenzitete te posljedično s time i imati slabije rezultate.

Što se tiče erekcije, ovo je još bitnija stavka. Žile u penisu su podložnije pucanju ako ih se izloži prevelikom pritisku (poput recimo stretchinga u ovom slučaju) više nego bilo što drugo u penisu, te zbog toga ih treba dodatno paziti. Ukoliko u žilama nema skoro uopće krvi (tj. penis je potpuno opušten bez imalo erekcije), pritisak na stjenke pri Stretchingu, pri kojem se te iste žile istežu i sužavaju, postaje zanemariv i ne predstavlja opasnost od pucanja.

Što se tiče toga koliko jako trebate vući, tu vam ne možemo previše pomoći i prepušteni ste svojoj procjeni. Dobar indikator pravilnog rađenja Stretcha je da ne osjetite nikakvu bol ni neugodu. Nakon nekog vremena, posebno ako Stretching kombinirate s Jelqingom u svojoj rutini, penis će vam postati čvršći i jači te će biti otporniji na pritisak. Tada čak i ako povlačite svom snagom, nećete imati osjećaj da ga dovoljno vučete. Pri tome ćete si čak morate i drugom rukom pomoći kako bi pojačali silu.

Kada tek počinjete s PE-em, vucite lakše i kraće držite jedan Stretch. Postepeno pojačavajte intenzitet i broj Stretcheva. Nakon 2 tjedna trebali bi, po mojoj osobnoj procjeni, doći otprilike do razine da radite 5x po 60 sekundi Stretcheve u svakom smjeru (dakle 15 stretcheva) s relativno visokim intenzitetom.

Prosječni PE-er, samo od rađenja stretchinga dobije otprilike 1“ u dužini za 3 mjeseca PE-a. No, ta statistika je vrlo nepouzdana, jer ima dosta ljudi koji nisu dobili ništa u prva 3 mjeseca i ima ih onih koji su dobili preko 2“ ili 3" čak.

Potrudite se izbjegavati ozljede u širokom luku. Vremenom penis postaje sve otporniji i otporniji na vježbe, te u prva tri mjeseca će te postići veći dio ukupnog potencijala za rast penisa tokom kompletne PE karijere. Stoga, ako si dopustite ozljede u prva tri mjeseca i tako si onemogućite svaki put po nekoliko dana vježbanja, uskratit će te si uvelike potencijalne dobitke. Do toga dolazi zbog smanjenja rastezljivosti penisa.

Broj komentara: 10:

Anonimno kaže...

bok,

zanima me kombiniranje jelqinga i stretchinga pa bi vas htio pitat:
ako radim i jedno i drugo jel bolje prvo jelqing? u kojem vremenskom odmaku ih treba radit, jel to bitno?
fala unaprijed

Mišo 'n Boky kaže...

Ovako, nema nikakvog pretjeranog rizika u kombiniranju jelqinga i stretchinga. Ništa dalje od pojedinih rizika svake vježbe.

Jednostavno drugačije djeluju na penis. Jelqing puni krvlju CC, CS i proširuje žile (tako čineći penis prokrvljenijim). Stretching s druge strane prvenstveno djeluje na tunicu, rastežući ju.

E sad, vremenski interval? Čisto je stvar erekcije. Ukoliko prvo radiš jelqing, treba pričekati da se erekcija potpuno smiri prije početka stretchinga (dakle, razmak bi trebao biti par sekundi, do par minuta).

Uskoro slijedi post o PE rutinama. Tu ćemo sve dodatno objasniti.

Isprike na sporoj reakciji...


Mišo

Anonimno kaže...

Sad sam naišao na ovaj blog i za razliku od mnogih stranica i mnogih tehnika za povećanje o kojima se opširno piše - ovo mi se čini najrealnije i mislim da ću probati. Javit ću kakvi su rezultati. Hvala! :-)

Anonimno kaže...

Imam 16 godina i velik mi je 13 centimetara pa ne znam jel pametno to raditi u ovim godinama

Mišo 'n Boky kaže...

Znam da bi politicki korektan odgovor bio "ne, nemoj nikako to raditi jer nesigurno za ljude tvojih godina", ali ja taj odgovor odbijam dati.

Cinjenica je da NE ZNAMO jel vise, manje ili jednako opasno tebi raditi kao i ostalima.

To je odluka koju moras donjeti u konzultaciji sa svojim roditeljima (ovaj zadnji dio sam napisao iz pravnih razloga).

Anonimno kaže...

Gore piše da penis mora biti u opustenom stanju...moji penis u takvom stanju dostiže celih 5cm, a u erekciji 11cm ... Šta da radim...? A,da... Imam 15 godina

Anonimno kaže...

Pozdrav, odlučio sam raditi stretching zbog zakrivljenosti svog penisa, pa me zanima ima li kakva modificirana verzija ili način kojim bi se poboljšalo ravnanje?
Naprimjer da se koncentriram na stretch u suprotnu stranu od zakrivljenja.
Ili da radim normalno, ovako kako tu piše?
Hvala

Mišo 'n Boky kaže...

Najsigurnije je raditi normalno. Već samo po sebi, na dio koji je kraći će djelovati jača sila.

Ukoliko se koncentrira na samo jednu stranu, može doći do iskrivljenja u suprotnu stranu, ili čak do nastajanja novog zakrivljenja koje je ispod ili iznad već postojećeg.

Pa eto, ako ti se ne žuri, bolje da ne riskiraš pa da ti penis ne bude spiralnog oblika.

Anonimno kaže...

Zanima me u kojoj mjeri stretching pomaže kod zakrivljenosti penisa,odnosno može li se penis uopće izravnati koristeći vježbe istezanja

Jonas kaže...

Imam jedno pitanje,kada ce konacno biti dostupne PE rutine? Inace super ste,blog vam je jako koristan.
Keep up the good work!